top of page

KLASSINEN VAI URHEILUHIERONTA?

Klassisen hieronnan tavoitteena on lievittää lihaskireyksiä, vähentää kipua ja lisätä liikkuvuutta sekä aineenvaihduntaa. Klassista hierontaa käytetään hoitomuotona yleisimmin lihasten rentouttamiseen ja lihaskireyksien ennaltaehkäisemiseen.

Urheiluhieronnassa pääasiallisena tarkoituksena on parantaa urheilijan suorituskykyä nopeuttamalla palautumista ja valmistamalla tulevaan urheilusuoritukseen. Hoito on suunniteltu toteutettavaksi ennen tai jälkeen urheilun ja siinä huomioidaan harjoitus- ja kilpailukaudet - palauttava/valmistava urheiluhieronta on melko kevyttä käsittelyä, kun taas harjoituskaudella voidaan käsitellä muokkaavammin.

Hierontaotteissa näiden suuntausten välillä on pieniä eroavaisuuksia. Klassisessa hieronnassa voidaan nimetä viisi perusotetta ja kulkusuunta on tyypillisesti lihaksen suuntainen. Urheiluhieronnassa käytetään lisäksi mm. lihaksen kulkusuuntaan nähden poikittaisia otteita sekä venytyksiä.

Tyypillisesti urheiluhieronta koetaan voimakasotteisemmaksi sekä näin ollen tehokkaammaksi, mutta näin ei kuitenkaan aina ole. Huolimatta hieronnan tyylistä, yhdessä asiakkaan kanssa keskustellaan mitä tavoitellaan ja toteutetaan hoito sen mukaisesti.

Yleisesti ottaen kummassakin hierontamuodossa käytetään otteita molemmista suuntauksista. Niin klassinen hieroja kuin urheiluhieroja ovat kuitenkin käyneet saman pohjakoulutuksen valmistuen koulutetuksi hierojaksi. Urheiluhieroja on lisäksi syventynyt erityisesti urheilijan lihashuoltoon.

Varsinainen ero näiden kahden suuntauksen välillä on siis se mitä lopputulosta käsittelyllä halutaan tavoitella.

- Nea / Koulutettu hieroja

IMG_0241.JPG

NEA

Koulutettu hieroja / Personal Trainer

Contact
bottom of page